De publieke stemsite werd op 10 november afgesloten. Op 4 december maken we de winnaars bekend.

dinsdag 19 september 2017

Nominees gezocht

Stel, je hebt de afgelopen jaren een vernieuwende webtoepassing of digitale activiteit opgezet. Dan zouden we die graag meenemen in onze verkenning.

Daarom openen we ook deze vierde editie van de Bib Web Awards met een inzamelperiode.
Ben je gestart / op dreef met een FabLab, een app, een mediawijze activiteit… en wens je mee te dingen naar een award? Laat het ons weten!

Dit hoeft niet je eigen verdienste te zijn. Ben je enthousiast over het werk van een collega of naburige bibliotheek? Ook dat kan je ons melden.

Je kan je inzending onderbouwen, beargumenteren, illustreren, ... maar dat hoeft niet.

Denk eraan dat de Bib Web Awards even goed aan wetenschappelijke bibliotheken, schoolbibliotheken, erfgoedinstellingen of archieven worden uitgereikt.

Wij bestuderen alles grondig en in oktober weet je of jouw inzending op onze lijsten prijkt.

Kandidaturen kun je indienen tot en met vrijdag 29 september 2017 per mail bibwa2017@gmail.com, via een reactie bij deze blogpost, op onze Facebook wall of via Twitter @bibwa2017.

1 opmerking:

  1. Wisten jullie dat sinds de vorige Bib Web Awards 2014 in Vlaanderen een nieuwe bibfenomeen aan zeer hoog tempo groeit en aan populariteit wint? De Little Free Library, ofte de boekenruilkast, met aan de wieg van dit fenomeen de moedige Lutie Stearns uit Wisconsin die bij gebrek aan openbare bibliotheken de boeken bracht tot waar ze fysiek zelf op eigen houtje kon geraken, rijst momenteel ook in Vlaanderen als paddenstoelen uit de grond. Te paard, te voet, per slee bracht Lutie Stearns eind 19de eeuw al boeken tot bij de mensen, vanuit een groot idealisme, geloof in de waarde van het boek om de groeikansen van de mens in de samenleving te vergroten. De ons meer bekende Melvil Dewey was een van haar ondersteunende kompanen in deze idealistische missie, da's een minder gekend gegeven over zijn persoon. Sinds enkele jaren is het fenomeen ook naar Vlaanderen overgewaaid en het aantal Little Free Libraries stijgt week na week. Niet alle boekenruilkastjes laten zich registreren op de wereldkaart van littlefreelibrary.org en niet alle stewards van zo'n kastje onderhouden actief een Facebookpagina maar er zijn er wel. In onze straat bezoeken enkele mensen niet meer of toch minder een filiaal van de Gentse openbare bibliotheek wegens beperkte openingsuren of omdat ze bijvoorbeeld niet steeds vinden wat men er hoopte te vinden. Dat geeft mij de drive mijn best te doen te collectie (zo'n 40-tal boeken in het kastje) te bewaken op kwaliteit en fysieke staat. Ondertussen heb ik ook een kastje op kindermaat. Bovendien hebben die kastjes in sommige gevallen nog een andere meerwaarde in onze samenleving die, we moeten het luidop durven zeggen, er niet zachter op wordt. De kastjes brengen mensen samen, zijn ontmoetingsplaatsen en geven de straat een sociale meerwaarde op mensenmaat. Misschien kunnen jullie ook de stewards van de Vlaamse Little Free Libraries ter gelegenheid van de awards even in het spotlicht zetten? Ze zijn immers een niet meer te miskennen fenomeen in het landschap van de boeken die gratis heen en weer gaan tussen mensen. Of misschien kunnen jullie wel een award bedenken om de stewards van de kastjes te erkennen in hun belangenloze inzet voor hun bijdrage aan een aangenamere wereld via boeken? Alleszins alvast welkom in Drongen. In Google Maps vind je via 'Nath's Little Free Library' de route naar mijn twee kastjes in onze straat. Er staat een bankje, er staan krukjes voor de kleintjes en binnenkort organiseer ik zeker weer eens geheel gratis een thee- en cakenamiddag om mensen samen te brengen, voor de gezelligheid, via de wereld van de boeken: https://www.facebook.com/NathsLittleFreeLibrary/

    BeantwoordenVerwijderen